Hvilket niveau kan jeg ride ?

 

Begyndertur i skridt: Hvis du ikke har redet før eller er 10 år, med lidt erfaring. Du får en dejlig naturoplevelse og god fornemmelse af hestene i helt roligt tempo. 

 

Begyndertur:

Du har ikke siddet på en hest før, eller har måske kun prøvet det få gange. Vi starter stille og roligt. Måske bliver det en rolig tur og andre gange får vi prøvet at trave eller tølte lidt. Det kommer lidt an på den gruppe vi er samlet - det skal være trygt for alle.

Børn på 10 år med mindst 2 års rideskoleerfaring skal begynde på dette hold.

Med andre ord: Begynder tur - vi kommer MÅSKE til at få lidt tempo på hestene.

 

Begyndertur med tempo:

Du har redet flere gange og er stadig ikke helt sikker i sadlen, men ved at du gerne vil prøve at løbe i korte stræk. Det vil sige at vi traver og tølter og får måske en lille galop også. Også for børn der er tryg ved at der kommer lidt tempo på hestene og som kan styre hesten ind efter halen på hesten foran.

Med andre ord: Begynder tur med tempo - vi SKAL prøve at få lidt tempo på hestene. 

 

Let øvet tur:

Du er mindst 12 år og tryg ved tempo og har før redet galop. Niveauet lover en frisk tur, men vi pudser lige grundridningen af i starten, så de tidligere ryttere også kan være med.                                                                                        Vi forventer at du som rytter på dette hold, har nogenlunde styr på din grundridning og kan være i balance og harmoni med hesten, har styr på tøjleføring, halve parader, samt dine indvirkninger på hesten.

 

For børnene gælder det at du skal være aktiv rytter og kunne styre din hest nogenlunde, dvs du skal være omkring 12 år og derover og have redet en del. Hvis du ikke er det og ellers er en habil børnerytter, så lav en særlig aftale med Lina. 

Med andre ord: Let øvet tur - intro til rutinerne omkring hestene her og tilrettevisning - og så en frisk tur i alle gangarter.

 

Øvet tur: Du har været her hos os og ride mange gange, og kender alle rutinerne omkring hestene. Tempoet er ligesom på let øvet hold, frisk og i alle gangarter.  

 

Generelt kan man sige om børn, at selvom de har gået på rideskole i nogle år, så kan det være en stor udfordring og lidt af en overvindelse at komme et nyt sted og ride. Derfor opfordres I til at tilmelde jeres børn til et hold der er lidt under deres normale niveau, så vi er sikre på at det bliver en succes oplevelse. Det er ganske anderledes at ride uden for det beskyttede ridehus eller ridebane og måske lidt overvældende, men også en kæmpe oplevelse. Dertil kommer at hestene her, ikke er som almindelige rideskoleheste, men nogle gange bare gør det vi plejer at gøre, og det kan for et barn føles som at hesten ikke "lystrer" og dermed give en utryg oplevelse. En sidste ting er at børn ikke har den fysik der skal til for at sætte sig rigtig igennem, dvs de kan feks ikke selv stoppe deres hest (det er der også mange voksne der har problemer med :-) , men for børnene kan det føles utrygt, selvom hestene reelt ikke løber med dem, men stadig går i rækken.