Hvilket niveau kan jeg ride ?

 

Begyndertur i skridt: Hvis du føler dig meget nervøs eller er barn mellem 9 -10 år. Du får en dejlig naturoplevelse og god fornemmelse af hestene i helt roligt tempo. 

 

Begyndertur: Du har ikke redet før, eller har måske kun prøvet det få gange. Vi starter stille og roligt, og prøver os frem med lidt løb af gangen. Måske bliver det en rolig tur og andre gange får vi lidt mere tempo og prøvet at trave eller tølte lidt. Det kommer lidt an på den gruppe vi er samlet - det skal helst være sjovt for alle. Kan også være en tur for de 9 -10 årige der er lidt modige.

Med andre ord: Begynder tur - vi kommer MÅSKE til at få lidt tempo på hestene.

 

Begyndertur med tempo: Du er ikke helt sikker i sadlen, men ved at du gerne vil løbe i korte stræk. Det vil sige at vi traver og tølter og får måske en lille galop også. Også for børn der er tryg ved at der kommer lidt tempo på hestene og som kan styre hesten ind efter en hale.

Med andre ord: Begynder tur med tempo - vi SKAL prøve at få lidt tempo på hestene. 

 

Let øvet tur: Du er tryg ved tempo og har før redet galop. For børnene gælder det at du skal være aktiv rytter og kunne styre din hest nogenlunde, dvs du skal være omkring 12 år og derover og have redet en del. Hvis du ikke er det og ellers er en habil børnerytter, så lav en særlig aftale med Lina. Niveauet lover en frisk tur, men vi pudser lige grundridningen af i starten, så de tidligere ryttere også kan være med.

Med andre ord: Let øvet tur - kort intro og tilrettevisning - og så en frisk tur i alle gangarter.

 

Øvet tur: Du er tryg ved alle gangarter, kan din grundridning, har respekt for, og ved hvordan du samarbejder med hesten, så vi rider glad afsted i alle tempi.

 

Generelt kan man sige om børn, at selvom de har gået på rideskole i nogle år, så kan det være en stor udfordring og lidt af en overvindelse at komme et nyt sted og ride. Derfor opfordres I til at tilmelde jeres børn til et niveau der er lidt under deres evner, så vi er sikre på at det bliver en succes oplevelse. Det er ganske anderledes at ride uden for det beskyttede ridehus eller ridebane og måske lidt overvældende, men også en kæmpe oplevelse. Dertil kommer at hestene her ikke er som almindelige rideskoleheste, men nogle gange bare gør det vi plejer at gøre, og det kan for et barn føles som at hesten ikke "lystrer" og dermed give en anden oplevelse. En sidste ting er at børn ikke har den fysik der skal til for at sætte sig rigtig igennem, dvs de kan feks ikke selv stoppe deres hest (det er der også mange voksne der har problemer med :-) , men for børnene kan det føles utrygt, selvom hestene reelt ikke løber med dem, men stadig går i rækken.