Rideterapi

Ridning - balsam for sjælen

Har du en travl hverdag, eller måske kommet ind i en sygdomsperiode med stresssymptomer eller depression, så kan ridning på en islandsk hest være en lise for sjælen. Her kan du kun være til stede "her og nu", og dermed give dig selv et pusterum fra hverdagens pres.

Denne fordybelse sammen med hesten giver dig mulighed for at hente dig selv hjem og være den du er, med større bevidsthed om en bedre balance mellem omverdens krav og hensynet til dine ressourcer.                          

I rideterapien har vi fokus på hvad der sker i dig, i samværet med hesten. Hestens væsen vil være som et spejl for dine følelser, som derved bliver tydelige og mærkbare på en anden måde, end i en traditionel samtale med en terapeut.

Når du er sammen med hesten, er du nødt til at være nærværende - være i et nærvær. Dette nærvær er helende for alle mennesker, og især dem der er stressede eller deprimerede. Denne træning i opmærksomhed kan du tage med dig i din hverdag og dermed øge din livskvalitet ved større selvindsigt, forståelse og ro.